martes, 8 de junio de 2021

Alimentos de tempada

Bitmoji Image

¿Sabedes cal é a froita e a verdura de tempada do verán ? 


Fonte: FACPE

Imos traballar  na aula temáticas relacionadas coa agricultura e a alimentación, grazas a Amigos da Terra e  as Aulas Galegas.

Con esta proposta vades  reflexionar sobre a orixe dos alimentos, calcular os kilómetros que percorren ata chegar á súa mesa e coñecer a súa estacionalidade. 

 Obxectivos: 

  1. Describir ordenadamente o proceso de obtención dun produto ata a súa venda, valorando o impacto deste proceso no medio ambiente.
  2. Explicar as causas e consecuencias do cambio climático e actuacións responsables para frealo: alimentos de proximidade e alimentos de tempada 
  3.  Recoñecer estilos de vida saudables e os seus efectos sobre o coidado e mantemento do funcionamento global do corpo e tamén do medio ambiente.
  4.  Elaborar un menú saudable con alimentos de proximidade e de tempada




No hay comentarios:

Publicar un comentario